Ny produkttype på Center for Velfærdsteknologi Nord

nyhed-housefire

24. maj

På årets anden Produktproduktionsdag d. 24. maj var der sensorteknologi, sanseintegration og – som noget nyt – brandsikring på programmet. Brandsikring udviklinger sig hele tiden og Centret præsenterede derfor denne gang to mobile slukningsanlæg. Hvert år dør ca. 70 personer i dødsbrande, hvor en af de hyppigste årsager til brand er rygning. Derfor ville Centret i Aalborg gerne medvirke til at sætte fokus på nogle af de teknologier, der er på markedet, og hvordan de kan medvirke til at forhindre dødsbrande.

Deltagerne viste stor interesse og Nordjyllands Beredskab fik en særinvitation til præsentationerne og den efterfølgende dialog. Nordjyllands Beredskab bidrog med den faglige indsigt og viden om dette mere specifikke område, som Nordjyllands Beredskab dagligt rådgiver om.

Der blev set på to forskellige brandsikrings-teknologier. Det gav en diskussion blandt dagens deltagere – herunder Nordjyllands Beredskab - om både de præsenterede teknologier, men især også om brandsikring generelt.

Efter Produktpræsentationsdagen er det Centrets tanke at lave en udstilling af brandsikringsudstyr sammen med Nordjyllands Beredskab, der kan øge opmærksomheden hos borgere og medarbejdere på brandsikring.

Læs mere om Nordjyllands Beredskab og brandsikkerhed her