Showroom

I Centrets Showroom møder du forskellige temaer indenfor velfærdsteknologi og hjælpemidler. Bl.a. virtual reality, sansestimulering, tryghedsskabende velfærdsteknologier, småhjælpemidler, medicinhåndtering og Smart Home-teknologi.

Hverdags- og Smart Home-teknologi:
Hvis du har udfordringer med hverdagsopgaver som at styre varmen i boligen, tænde og slukke lys, trække gardiner for og fra, så er der nu mange muligheder på markedet. 
Udvalget af teknologier, som kan automatisere hjemmet bliver hele tiden større. Med de trådløse løsninger, ofte styret af en app, er det blevet let og hurtigt at styre og automatisere mange funktioner i hjemmet.

Småhjælpemidler:
Hvis du har udfordringer i din hverdag med opgaver såsom madlavning, spisning, påklædning, medicinhåndtering m.v., kan du se et bredt udvalg af simple men effektive hjælpemidler.
Læs mere om småhjælpemidler til personlig pleje her

Afprøvnings- og sansekufferter
To kufferter, som på hver sin måde inspirerer til at bevare fokus på de mere simple hjælpemidler, og samler de mest relevante til hurtig afprøvning.
Afklaringskufferten består af det, som i daglig tale kaldes småhjælpemidler/ADL-produkter. Produkterne bruges til de daglige aktiviteter inden for: af- og påklædning, personlig pleje og hygiejne samt spisning og madlavning. 
Sansekufferten indeholder produkter, der relaterer sig til arbejdet med sanseintegration, der er hjernens evne til at kunne modtage og bearbejde stimuli. Sansekufferten indeholder: sansestimulerende puder, dyner, tæpper og beklædning. Der fremvises også andre sansestimulerende produkter i Centrets øvrige udstilling.

Tryghedsskabende velfærdsteknologier:
Ved brug af sporingsteknologier kan borgere med udfordringer med orienteringsevnen bibeholde friheden i længere tid til at bevæge sig frit omkring. Sporingsteknologier (GPS’er og lignende) sender først en alarm, når borgeren har bevæget sig uden for det sikre område eller ikke er tilbage til aftalt tid.
Læs mere om Sporingsteknologier her

Virtual Reality:
Virtual Reality (VR) skaber et computersimuleret miljø i 3D ved hjælp af specielle VR-briller med indbyggede skærme eller med plads til din Smart Phone. Virtual Reality bruges inden for plejesektoren primært til træning/genoptræning, underholdning samt undervisning af personale.