Sommerhilsen 2024

Som noget nyt prøver vi hos Center for Velfærdsteknologi at komme lidt mere ud!

Vi vil gerne møde borgere og medarbejdere dér hvor de er, og på den måde inspirere dem til, hvad der findes af velfærdsteknologiske løsninger.

Så, derfor besøger vi alle de interesserede som ønsker inspiration til, hvad der findes af velfærdsteknologiske løsninger. Vi har allerede besøgt sundhedshusene i Aalborg-, Brønderslev- og Jammerbugt Kommune, aktivitetscentre, uddannelsesinstitutioner, aktiv med demens og andre arbejdspladser med et lille udpluk af udstillingen.

Er du interesseret I at vi også besøger dig? - Så kontakt os endeligt og hør nærmere om mulighederne.

 

Billeder viser Centrets stand på en uddannelsesinstitution. På standen er der små men hjælpsomme teknologier, som gør hverdagen lettere. Der er også Centrets to medarbejdere på billede, som er klar til vise hvad der findes til de forskellige udfordringer, man måtte have.

 

Kuffert med seksuelle hjælpemidler

Som et resultat af de besøgendes efterspørgsel, har vi nu fået en kuffert med nogle eksempler på seksuelle hjælpemidler. Er du på en eller anden måde i berøring med borgere der lider af seksuel sygdom eller dysfunktion, kan vi rådgive i, hvor du kan søge hjælp. Vi er ikke eksperter i anvendelse af disse hjælpemidler, men vi kan henvise til eksperterne. Derudover, vil vi gerne være med til at nedbryde eventuelle tabuer, der findes omkring sygdom og seksualitet, ved at visualisere med vores kuffert, at det er et behov på lige fod med behov for f.eks. et ganghjælpemiddel.

Skjorte med magnetknapper

Vi får ofte spørgsmål til en let, og elegant løsning til de som oplever udfordringer med knapper og knaphuller i deres skjorter. Skjorten har magnetlukninger i stedet for den klassiske knaplukning, så kender du f.eks. én med gigt i fingrene eller som kun har én fungerende hånd? Så er dette en mulig løsning. Den har indtil vildere fået stor opmærksomhed af besøgene i udstillingen.

Digital genoptræning

i 2024 fremlagde Indenrigs- og Sundhedsministeriet en aftale omhandlende mere behandling i eget hjem, herunder forventes det at inden 2028 vil ca. 30 % af de genoptræningsforløb der tilbydes til borgerne være digitale.

Der investeres med aftalen 70 mio. kr. i digitale genoptræningstilbud, som går til:

  • Investeringer i udstyr og digitale løsninger til digital genoptræning i kommunerne.

Derfor har vi på Center for Velfærdsteknologi forskellige muligheder for digitale genoptræningsprogrammer. For nyligt afholdte vi et webinar, hvor der var stor opbakning til

Vi har fire genoptræningsteknologier i Centrets udstilling.

Temadage og webinarer med relevante teknologier

Her hos Center for Velfærdsteknologi er vi vilde med at afholde temadage, hvor temaet kommer efter ønske fra medarbejderne selv. Vi inspirerede medarbejdere med forskellige strukturmuligheder i form af forskellige kalendere, kalenderure, digitale planlægningstavler og APP's.

Derudover har vi også afholdt temadag omkring: Trykmåling til tryksårsforebyggelse og flere mindre faglige arrangementer for især terapeuter i Aalborg-, Brønderslev - og Jammerbugt Kommune.

Har du også en ide til et tema, som kunne være relevant at afholde temadag omkring? - Så tøv ikke med at skrive eller ringe til os!

 

Billede af en teknologi, som ved at dreje en mellemstor terning, kan skifte stemningsvideoer og billeder let og hurtigt. Fx forskellige dyr som fx får, der vises på billedet.

 

Invitation til rundvisning på Centret - nu med faste datoer!

Tilmeld dig selv, din kollega, dine medarbejdere, dine studerende eller hvem du tænker at det kunne være relevant for på en af følgende dage:

  • Torsdag d. 29.08 kl. 10.30-11.30 og igen 13.00-14.00
  • Torsdag d. 26.09 kl. 10.30-11.30 og igen 13.00-14.00
  • Torsdag d. 31.10 kl. 10.30-11.30 og igen 13.00-14.00
  • Torsdag d. 21.11 kl. 10.30-11.30 og igen 13.00-14.00

Kan en af de datoer ikke passe dig, kan det naturligvis også lade sig gøre!

Kontakt os her

God sommer! 

Ny udstilling med tryghedsskabende teknologier i Centret

Vi har på Centret fået et bud på en masse forskellige tryghedsskabende teknologier. Fælles for dem alle er at de giver brugeren mulighed for at anvende en tryghedsalarm når de oplever behov for hjælp.
Udløses alarmen kan modtageren af tryghedskaldet finde frem til personen der har brug for hjælp, gennem et kort med GPS.

De tryghedsskabende teknologier kan enten være i form af et ur, en halskæde eller en "knap" til at putte i lommen eller i nøgleringen m.m. 

Hvis du er nysgerrig på at høre nærmere, så kontakt os på Centret og vi kan fortælle endnu mere, eller også kan vi kan lave en aftale om at besøge Centret for demonstration.

 

Billeder viser de små ure og alarmsendere, som udgøre udstillingen af tryghedsskabende teknologier.

Julehilsen 2023

Centret har været omdrejningspunkt for spændende arrangementer og besøg i løbet af året. Heriblandt skal nævnes temaarrangementer som ”I Bad med teknologi”, et om bariatriske hjælpemidler samt webinarer om emner såsom ”Tryg Dagligdag”. Sidstnævnte omhandlede forskellige tekniske løsninger, som gør det nemmere for borgere at kontakte hinanden og hjælpe, hvis der skulle blive brug for hurtig hjælp.

 

Centret har også lavet tre nye udstillinger i løbet af det sidste halvår:

  • Exoskelletter – der er en spirende interesse for hvad det kan gøre for arbejdsmiljøet fx til rengøringspersonale
  • Kunstig intelligens – en udstilling, som prøver at gøre den komplekse størrelse let tilgængelig for alle
  • Apps-væg – udvalgte apps (flere af dem er gratis) til borgere med funktionsnedsættelse eller apps, der kan give mere tryghed

Ny udstilling af exoskeletter på Center for Velfærdsteknologi

Udstillingen sætter fokus på, om der er andre arbejdspladser, hvor exoskeletter kan finde indpas end i industrien, hvor exoskeletter er mest kendt.

På Center for Velfærdsteknologi er vi altid på udkig efter nye teknologier, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet. Igennem de seneste år har exoskeletter vist sit værd i industrien. Centret vil med den nye udstilling inspirerer andre sektorer såsom pleje- og omsorgssektoren, til at se på om exoskeletter kunne være relevante til nogle opgaver her. Det kunne være i forbindelse med rengøring, håndtering af vasketøj og sengetøjsskift eller når der skal anrettes mad.

Men hvad er et exoskelet, tænker du nok? Kort fortalt er et exoskelet et ”skelet” du tager på udenpå kroppen. Exoskelettet er lavet sådan, at det oplagrer energi, så en medarbejder ikke udelukkende skal bruge egne kræfter ved fysisk hårde opgaver. Fx i de situationer, hvor en medarbejder løfter en tung kasse eller en rengøringsmedarbejder skal vaske et stort gulvareal. Exoskeletter kan på den måde være med til at reducere belastninger på kroppen.

Du kan prøve et exoskelet i september, oktober og november måned i 2023 - så kom endelig forbi Center for Velfærdsteknologi og prøv!

Vi glæder os til at se jer! 

 

 

Viser området på Centret hvor man kan se exoskeletter

Sommerhilsen 2023

Vi håber, at I har haft nogle gode måneder siden vores sidste nyhedsbrev. Vi har på Center for Velfærdsteknologi haft en travl og spændende periode, hvor vi har haft besøg af både nationale og internationale delegationer samt haft mulighed for at præsentere nye velfærdsteknologier i vores showroom. Men vi er især glade for den stigende strøm af uanmeldte besøg af borgere, som har brug for råd og vejledning eller blot søge inspiration til deres hverdagsudfordringer.


Brandsikker Bolig
Brandsikkerhed? Bliver det ved med at tiltrække opmærksomhed? Ja, os Center for Velfærdsteknologi åbnede udstillingen med alt fra brandhæmmende tøj og sengetøj til mobile sprinkleranlæg i 2018. Interessen er der endnu. Derfor havde vi i januar måned endnu en tema-formiddag om brandsikkerhed.

Selvhjulpen i eget hjem
Centret præsenterede flere forskellige velfærdsteknologiske hjælpemidler, der kan give en hjælpende hånd i døgnets 24 timer. Alt lige fra SMART home produkter (belysning, låse, gardiner, støvsuger) til små simple hjælpemidler som påklædningspinde og knappelukkere.

Tema-formiddag om exoskeletter
Tema-formiddag om exoskeletter Sidst men ikke mindst fik vi afholdt en af de temaformiddage vi har været mest spændte på i flere år: Hvordan medarbejdere kan bruge exoskeletter i hverdagen. Til formiddagen inviterede vi relevante virksomheder samt et videnskabeligt indslag fra AAU, ind for at vise og fortælle om brugen af exoskeletter i det daglige arbejde. Men hvad er et exoskelet? Exoskeletter er betegnelsen for et skelet, der sidder uden på kroppen. Det er en form for vest, som tages uden på tøjet og kan hjælpe med at reducere nedslidning af muskler

Stort interesse for mini-messe om sansestimulering d. 7. oktober 2022

Hvis vi selv skal sige det - så var det en kæmpe succes! Vi inviterede så mange at dagen blev en blanding af medarbejdere fra bl.a. PPR, Socialpsykiatri, Handicap- og ældreområdet, botilbud og væresteder, demens- området, Myndighed, specialbørnehaver og skoler, aflastningstilbud og mange flere deltog i vores mini-messe.

Der blev vist produkter der kunne stimulerer alle sanser, og der en nysgerrighed og prøve lyst blandt deltagerne til at blive endnu klogere på, hvordan arbejdet med at inkludere sanserne i deres arbejde var høj.

For at hjælpe os med at vise alle de velfærdsteknologiske løsninger frem, der findes på området lige nu, havde vi inviteret 13 forskellige virksomheder, som havde mulighed for at præsentere deres løsninger frem.

Her, kun et par uger efter mini-messen er afholdt, har vi allerede fået tilbagemeldinger fra flere af virksomhederne omkring, at flere af deltagerne fra dagen har taget nye sansestimuli-produkter i brug eller er ved at teste dem.

Er du også interesseret i sansestimulering er Centret et besøg værd, da vi altid har et bredt udvalg i udstillingen.

 

Mange deltagere i Centrets lokale lytter på fagligt oplæg om sansestimuli

 

Måske landets største udstilling af VR samlet ét sted

Center for Velfærdsteknologi er stolte af, at vi er lykkes med at samle hele SEKS forskellige VR-løsninger (Virtual Reality) i udstillingen. Besøgende har nu en unik chance for at gå på opdagelse i det virtuelle landskab.

 

Udstillingens brede udvalg gør, at du kan få inspiration til hvilke VR-løsninger, der rammer din problemstilling. Hvad enten det er fysisk træning af borgere, meditation/mindfullness, simulationstræning, oplæring af medarbejdere, mestring af dagligdags opgaver, oplevelser fra hele verden og MEGET MERE. Centrets VR-udstilling er bestemt et besøg værd.

 

VR’s udbredelse i Danmark øges både i den offentlige, men også den private sektor. Kommunernes Landsforening anbefaler også at afprøve løsninger, da vi i dag kan tage produkter, der er færdigudviklede ned fra ”hylderne”. Tidligere var det en længere proces at udvikle, afprøve og implementerer en VR-løsning. Nu er det blevet meget nemmere at anvende.

Nyhed september 2022

Nye typer Virtual Reality-løsninger klar til afprøvning

Efter Centret havde en forrygende temadag om Virtual Reality (VR) d. 20. maj 2022, er vi begyndt at udvide udstillingen inden for VR.

 

Vi er nu så heldige at SYNCSENSE® og VR Trainer er at finde på Centret. SYNSENSE er en digital træningsteknologi, som transformerer traditionelt træningsudstyr til sansestimulerende og socialt engagerende træningsoplevelser gennem Virtual Reality.

 

Med VR TRAINER kan du afprøve en af fremtidens simulationstrænings-teknologier her på Centret! Løsningen muliggør, at sundhedspersonale kan træne deres praktiske færdigheder igen og igen - direkte i klinikken.

 

Besøg os på Centret og prøv løsningen - vi er allerede i fuld gang OG DER ER FLERE LØSNINGER PÅVEJ!

 

Nyhed juli 2022

Inspirerende temadage og mini-messe om VR

Centret har i samarbejde med Aalborg-, Brønderslev- og Jammerbugt Kommunes
medarbejdere været vært for nogle inspirerende temadage. Temadagene baseres på emner, som er efterspurgt fra samarbejdspartnerne fra de forskellige
kommuner.

For nyligt inviterede vi tre virksomheder til at fortælle omkring deres produkter indenfor sansestimulation. Deres oplæg dannede efterfølgende ramme for en faglig dialog
mellem de deltagende terapeuter fra kommunerne.

Vi har netop afholdt en temadag omkring "modtagelse af bariatriske borgere", herunder
hvilke hjælpemidler og aftaler, der findes vedrørende de specielle hjælpemidler. Malene
Alexandrowiz fra MAKE rehab holdt oplæg omkring sin viden på området og havde taget
nogle dragter med, således at deltagerne kunne få lov til at prøve, hvordan det er at være
bariatrisk.

Centret oplever stor efterspørgsel på Virtual Reality fra de besøgende. Derfor arrangerede vi en mini-messe, hvor ni forskellige VR-virksomheder fik muligheden for at vise deres løsning frem. Aalborg Kommune, TUCV, Videnscenter for Velfærdsteknologi og SOSU Nord delte deres erfaringer med brugen af VR i deres praksis.

Det viste sig,at arrangementet var en kæmpe succes, og var det største Centret har været vært for i flere år. Der deltog omkring 100 deltagere på dagen og Centret har efterfølgende lavet samarbejdsaftaler med flere af de virksomheder, der deltog i arrangementet. Så, meget snart kan borgere, medarbejdere, studerende og andre besøgende afprøve forskellige VR- løsninger i Centret.

Struktur på hverdagen og vigtige påmindelser?

På Center for Velfærdsteknologi har vi netop udvidet udstillingen af elektroniske apparater, populært kaldet kalenderure, som kan hjælpe dig eller dine nærmeste med din dagligdag.
Der kommer hele tiden nye modeller til, og hvor det tidligere var kalenderure, som viste ugedag, dato og klokkeslæt samt om det eksempelvis er formiddag, så er der nu mange flere finesser i apparaterne.

Nu findes der en bred vifte af produkter. Nogle kan læse informationerne op fra skærmen ved berøring. Andre kan bruges til videoopkald med familie, venner og øvrige. Flere kan også vise dig et overblik over de aktiviteter, som du har i løbet af en dag.

Hvis du har brug for påmindelser til eksempelvis at tage din medicin, er der også mulighed for det i flere modeller nu. Nogle af modellerne har også muligheden for symboler, billeder og tekst til at beskrive dagens gøremål og opgaver.

På billedet ser du et eksempel på et kalenderur, som både viser klokkeslæt, dato, tid på dagen samt påmindelser om tidspunkter, hvor der skal tages medicin.

Centret ser også en stigende efterspørgsel blandt besøgende og medarbejdere. Funktionerne i disse smarte kalenderure, som er en vej til at skabe struktur og visuelt overblik på en simpel og økonomisk overskuelig måde. De fleste koster mellem ca. 1.500 kr. og 4.000 kr..

Kom ud og prøv dem!

Inspirationsdag om Virtual Reality

Center for Velfærdsteknologi afholder en spændende inspirationsdag med temaet Virtuel Reality. Vi ønsker at inspirere, videns- og erfaringsdele samt give dig muligheden for at afprøve forskellige VR- løsninger.

Derfor har vi inviteret et bredt udsnit af udbyderne af VR. På dagen har vi også gæsteoplæg fra Aalborg Kommune, Test- og Udviklingscenter Viborg, Videncenter for Velfærdsteknologi Vest og SOSU Nord, hvor deltagerne vil høre om erfaringerne, der er blevet gjort med VR inden for sundheds-, omsorgs- og undervisningssektoren.

Informationer:
d. 20. Maj 2022
Kl. 9-14

 

TILMELDING NØDVENDIG TIL CFV-AEH@AALBORG.DK

Nyhedsbrev juni 2021

En af de mest avancerede sociale robotter med kunstig intelligens er tilbage!

Center for Velfærdsteknologi deltager i et spændende netværk mellem Danmark og Japan, hvor et af resultaterne er test af den sociale robot Lovot. Lovot er en lille venlig robot, der påvirkes af interaktionen med mennesker. Den reagere på sit navn, aflæser dit ansigtsudtryk og minder på mange punkter som et menneske. Den taler ikke et rigtigt sprog. 

Lovot er blevet testet for om den øger trivslen hos personer med eksempelvis demens, og under den bløde og varme ydre gemmer er sig et hav af sensorer og den seneste hardware og software.

Her ses Lovot i Centrets Showroom

Lovot skal ikke ses som en erstatning for menneskelig kontakt eller omsorg. Lovot skal ses som ét hjælpemiddel blandt flere, som kan ”tages op af værktøjskassen” til at øge livskvaliteten hos mennesker i alle aldre.

Sving forbi Centret og se Lovot live og se hvor livagtige robotter i dag er blevet, og hvordan kunstig intelligens gør robotten mere venlig, imødekommen og menneskelig.

Netværket mellem Danmark og Japan hedder JD Teletech, og har blandt andet stået for testen af Lovot i Aalborg, Skive og Viborg Kommuner. JD Teletech arbejder i øjeblikket også med at udvikle en vurderingsmetode til velfærdsteknologi, som Centret deltager aktivt i, da vi ser et behov for en operationel og alligevel let-anvende metode. Her på Centret ser vi frem til at få en metode til at blive endnu skarpere på at vurderer nye velfærdsteknologier.

Invitation til webinar: I skole på afstand - hør om nye kommunikationsteknologier til skoleområdet

Hvordan kan elever, der lider af en kronisk sygdom eller skoleværing gøre brug af nye kommunikationsteknologier til at følge undervisningen og være en del af det sociale sammenhold i klassen i denne COVID-19 tid?

 

Dato og tid : Fredag den 22 januar kl. 13.00-14.00

 

Målgruppe : Pædagoger, lærer, velfærdsteknologi- & udviklingskonsulenter, ledere inden for skoleområdet

 

Betaling : Gratis

 

Videoplatform : Zoom

 

Online tilmelding : Klik her og meld dig til senest den 18. januar 2020. Efter din tilmelding modtager du en email med accept på din tilmelding og dagen inden webinaret vil du modtage en email med link til videoplatformen.

 

Webinaret er arrangeret i et samarbejde mellem Center For Velfærdsteknologi, Aalborg og Laboratoriet for Velfærdsteknologi - Telesundhed & Telerehabilitering, Institut for Sundhedsteknologi og Medicin, Aalborg Universitet (AAU).

Invitation til webinar - "Hej med dig" - hør om nye kommunikationsteknolog

Hej med dig
- hør om nye kommunikationsteknologier på ældreområdet

Hvordan kan ældre mennesker i eget hjem eller på plejecentre og deres pårørende gøre brug af kommunikationsteknologier til at holde kontakten i denne COVID-19 tid? Der findes forskellige telepresencerobotter, video apps, gratis mødetelefoner mv.
På dette gratis webinar vil vi præsentere forskellige teknologier, som vi håber, kan være til inspiration i jeres arbejde indenfor ældreområdet.

Dato og tid: Fredag den 15. januar kl 13.00-14.00

Målgruppe : Hjemmesygeplejersker, social og sundhedshjælper, SOSU-assistenter,
velfærdsteknologikonsulenter, ledere inden for ældreområdet, interesseorganisationer, pårørende til ældre, mv.

Betaling: Gratis

Videoplatform: Zoom

Online tilmelding : Klik her og meld dig til senest den 11. januar 2020. Efter din tilmelding modtager du en e-mail med accept på din tilmelding og dagen inden webinaret vil du modtage en e-mail med link til videoplatformen.


Webinaret er arrangeret i et samarbejde mellem Center For Velfærdsteknologi, Aalborg og Laboratoriet for Velfærdsteknologi - Telesundhed & Telerehabilitering, Institut for Sundhedsteknologi og Medicin, Aalborg Universitet (AAU).

Nytårshilsen januar 2021

Vi kan nu se tilbage på 2020 som et år, hvor alt har været anderledes. Alligevel har der været mange spændende aktiviteter hos Center for Velfærdsteknologi.


Vi har kunne fortsætte arbejdet med inspiration og læring om velfærdsteknologi, fordi alle har været positive og omstillingsparate og klar til at gøre tingene lidt anderledes. På den måde har det været muligt for os, at holde åbent og på forsvarlig vis blive ved med at inspirere om brugen af velfærdsteknologi. Når vi kigger frem i 2021 er det med et håb om, at vi igen kan mødes med jer alle – især alle jer, som vi kun har set online i 2020.

 

Én af de aktiviteter, som Centret i år har afholdt online, er vores Produktpræsentationsdage d. 10. september og 10. december 2020, hvor vi præsenterer nye spændende teknologier. Senest har vi d. 10. december 2020 afholdt virtuel produktpræsentationsdag, hvor vi kiggede nærmere på følgende teknologier:

 

Qwiek.up - fra Qwiek

Qwiek.up projicerer billeder, film og mønstre på loft eller væg. Der er mulighed for at regulere stimuli, hvilket gør at den kan bruges som plejeintervention på både individuelt niveau og i grupper. Ved at projicere billeder, der imødekommer borgerens/borgernes personlige behov og ønsker. Kræver ikke Wi-Fi eller teknisk kunnen, da du blot ændre indhold (film, billeder m.fl.) ved at skifte USB-nøgle.

 

Innovativt træningsredskab - fra Innovaid

TREAX er et fleksibelt rehabiliteringssystem, der sætter terapeuter i stand til at designe træningsaktiviteter, der matcher funktionsniveauet og træningsbehovet for den enkelte bruger. Du har som terapeut og specialist kontrollen, og kan let skabe individuelle og udfordrende øvelser. Velegnet til træning af såvel børn og voksne.

 

Box med UVC lys til desinfektion fra FHS Scandinavia

UVC-lys er en effektiv og veldokumenteret metode til desinfektion. Det er muligt at neutralisere langt de fleste typer mikroorganismer som bakterier, svampe, gær og virus. Med en UVC-lys boks kan man på under 25 sekunder desinficere f.eks. tablets, telefoner og meget andet udstyr, som ellers kan være svært at rengøre, eller som ikke tåler sprit. valideret og certificeret af diverse testinstitutter, som er godkendt til at certificere medicinsk udstyr

 

Afskærmningsløsning med samtaleanlæg

Systemet er opbygget af moduler og kan tilpasses det enkelte miljø f.eks. i et rum, en døråbning eller ved skranker. Samtaleanlægget har teleslynge, så de med høreapparat får den bedste oplevelse ved samtaler.

 

Feber og mundbindsscanner

Når en person stiller sig foran scanneren, kan den fortælle, om personen har feber og eventuelt, om man har husket mundbind. Scanneren kan enten kobles på en dørautomatik eller stå som ”stand-alone” på en stander. Den gemmer ikke persondata, hvis ikke man ønsker det, og er ikke koblet til Wi-Fi.

 

VI ser frem til 2021 og glæder os til en masse spændende aktiviteter omkring velfærdsteknologi!

 

De bedste nytårshilsner

Center for Velfærdsteknologi

Nyhedsbrev september 2020

Mekaniske exoskeletter – hvad er det og hvor gør det gavn?


Det er ikke alle, der ved hvad et exoskelet er, og hvad det kan bruges til: Som hjælpemiddel er et exoskelet, et mekanisk eller elektrisk ”skelet” du bærer på din krop. Det giver gør dig i stand til at udføre opgaver som før var umulige eller belastende for din krop. Exoskelettet aflaster med andre ord din krop, og gør at du for eksempel kan mindske nedslidning, eller gøre din hverdag lettere.

 

Mekaniske exoskeletter har gjort deres indtog i industrien og Center for Velfærdsteknologi var nysgerrige på, om de også kunne bruges inden for pleje- og omsorgsverdenen samt inden for jobfastholdelse.

 

D. 10. september 2020 var Centret vært for en online temadag, da vi fandt det meget spændende, om andre fagområder ikke også kan gøre brug af exoskeletter. Temadagen startede med oplæg fra Aalborg Universitet. Der blev fortalt om, hvorfor der forskes i exoskeletter og det aktuelle projekt Exotic. Exotic projektet er kort fortalt, en exoskelet arm som du tager på, og styrer med din tunge ved hjælp af en lille ganeplade. Den henvender sig til mennesker med lammelser.

 

Dernæst var der inviteret to firmaer, Immo og Exowear for at komme med eksempler på exoskeletter på det danske marked.

 

I Centres udstilling kan du i en begrænset periode se og prøve exoskeletter. Så tøv ikke med at booke en tid til afprøvning, hvis du gerne vil prøve det på egen krop.

Sommerhilsen juli 2020

Under nedlukningen pga. COVID-19, har Centret brugt tid på at forbedre Centrets udstilling, hjemmeside og givet rådgivning og vejledning på afstand, deltaget i en virtuel workshop og rundvisning, indledt yderligere samarbejde med UCN samt klargjort Centret til genåbning i nye rammer.


Centrets udstilling
Udstillingens udtryk er blevet ændret med nye farver og opdeling af lokalerne. Der er blevet indrettet mindre nicher med eksempelvis virtual reality og teknologier til borgere med demens. Skiltningen er også blevet ændret, så det er lettere at få information på de udstillede teknologier.


Rådgivning og vejledning på afstand
Selvom Centret fysisk har været lukket i en periode, har Centret rådgivet og vejledt borgere og medarbejdere pr. telefon, e-mail eller via Microsoft Teams.
Afholdelse af virtuel workshop og rundvisning
En workshop under netværket JD Teletech, et dansk-japansk samarbejde om velfærdsteknologi, blev afholdt over Microsoft Teams, med stor deltagelse fra både Danmark og Japan. Som et nyt element i samarbejdet, arbejdes der på at udvikle en ny model til vurdering af velfærdsteknologi, som både Japan og Danmark (herunder Centret) kan bruge. Der forventes et udkast til vurderingsmodellen ultimo 2020 fra Aalborg Universitet.
Der har også været online rundvisning af Centret og deltagelse i møder med fremvisning af teknologier online. Dette vil Centret fremover også benytte, hvor borgere eller medarbejder foretrækker det frem for et fysisk besøg.

 

Indledt yderligere samarbejde med UCN
Ergoterapeutuddannelse hos UCN har efterspurgt yderligere samarbejde med Centret. Ud over rundvisninger af studerende og opgaveløsning på Centret, er der et ønske om samarbejde om kurser i hjælpemidler såsom indstilling af hjælpemidler. Der er dialog om formen og samarbejdet. Kurserne vil bestå i, at Centret lægger lokaler og evt. udstyr til kurserne.


Hjemmeside
Designet er blevet ændret radikalt ligesom de nye farver i udstillingen. Den nye opdeling af Centret går igen på hjemmesiden. Derudover er hjemmesiden også blevet mere overskuelig, så der hurtigere gives et indblik i, hvad det er, Centret kan tilbyde borgere og medarbejdere. Al tekst og billeder på siden er også ny. Den nye hjemmeside indbyder til at benytte de spændende faciliteter og tilbud, som Centret består af.

 

Klargøring af Centret til genåbning
Centret er åbent for besøgende inden for de gældende retningslinjer, og vi glæder os til igen at tage imod i de nye rammer. HUSK at Centret dog er sommerlukket i ugerne 28, 29 og 30.

Center for Velfærdsteknologi
Fåborgvej 15A
9220 Aalborg Øst
Tlf: 25202884 eller 25202879

CVR-nr: 35433589

Åbningstider:

Drop-in besøg hver tirsdag fra kl. 09:00-12:00

Telefontid alle hverdage: 8:00 til 14:00